Αρχική Ανακοίνωση Βιβλίο και Σινεμά

Βιβλίο και Σινεμά

Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία και θετικές γνώμες από όλους ξεκίνησε ο κύκλος εκδηλώσεων «Βιβλίο και Σινεμά» των Λεσχών Ανάγνωσης Βιβλίου της «Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη» του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου,    στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Φιλώτι, του οποίου η σύγχρονη        αίθουσα διαλέξεων, απέκτησε πλήρη υποδομή προβολής κινηματογραφικών ταινιών.

Στην πρώτη εκδήλωση (Κυριακή 4 Ιανουαρίου) προβλήθηκε η ταινία " Tαξίδι στο νησί της Φαντασίας" στα πλαίσια του Παιδικού Κινηματογράφου και Λογοτεχνίας.  Την  εκδήλωση προλόγισαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτων Νάξου κ. Γιώργος Μουστάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Μανιός και ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, του οποίου ο χαιρετισμός έκλεισε με έκκληση για εκεχειρία και ειρήνη στην Παλαιστίνη και σεβασμό της ζωής των αμάχων και ιδιαίτερα των παιδιών.

Το επόμενο Σάββατο (10 Ιανουαρίου  ώρα 20.15 ακριβώς) ξεκινάει ο κύκλος «Λογοτεχνία και Κινηματογράφος» με  την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας  «Ο διάβολος φοράει Πράντα» με τη Μέρυλ Στρήπ, ενώ την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, ώρα 11.15 ο Παιδικός Κύκλος θα συνεχιστεί με την  ταινία «Χόρτον», το έξυπνο ελεφαντάκι με καρδιά παιδιού.

Την εκδήλωση του Σαββάτου θα προλογίσει ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης με θέμα «Σχέσεις Λογοτεχνίας και Κινηματογράφου».

Οι ταινίες του παιδικού κινηματογράφου (για παιδια 6-15) ετών θα προβάλλονται τις Κυριακές 11.15 ακριβώς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη» του ΣΦΝ καλεί τους φίλους της σε ενεργή συμμετοχή, τόσο στις προβολές, όσο και στις αναγνώσεις  βιβλίων.

Το  πρόγραμμά  της 2008-2009  ήδη εκδόθηκε και κυκλοφορεί.-

Η χειροθεσία του Γιώργου Ανωμερίτη Χίος 15/9/15 (Βίντεο)

Κλικ εδώ για να δείτε το Βίντεο

Δύο νέες εκδόσεις της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη από τα παιδιά Α', Β' και Γ' τάξης του Δημοτικού σχολείου Φιλωτίου Νάξου!

Κλικ στις εικόνες

Η Γοργόνα της Νάξου

Δείτε το εδώ το ηλεκτρονικό βιβλίο

Παραμυθομαγειρέματα

Δείτε το εδώ το ηλεκτρονικό βιβλίο

Αφίσες εκδηλώσεων

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 6 επισκέπτες και 0 μέλη.