Αρχική Ανακοίνωση «Ο Καζαντζάκης της Νάξου και του Κόσμου»(21/8/07)

«Ο Καζαντζάκης της Νάξου και του Κόσμου»(21/8/07)

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Με εξαιρετική επιτυχία και συμμετοχή στην κατάμεστη νέα αίθουσα διαλέξεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου έγινε η κεντρική εκδήλωση του αφιερώματος με τίτλο «Ο Καζαντζάκης της Νάξου και του Κόσμου».
Την εκδήλωση στην οποία κύριοι ομιλητές ήταν ο καθηγητής, πρώην υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας (Μακάριου) και εκδότης των έργων Καζαντζάκη κ. Πάτροκλος Σταύρου, ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Μακρυδημήτρης, προλόγισαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου κ. Γιώργος Μουστάκης, ο Δήμαρχος Δρυμαλίας κ. Γιάννης Μπαρδάνης και ο Έπαρχος Νάξου κ. Β. Κορρές. Ο ναξιώτης γνωστός ηθοποιός κ. Δημ. Ήμελλος διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο «Αναφορά στο Γκρέκο» του Ν. Καζαντζάκη, ενώ παρεμβάσεις έκαναν εκλεκτά στελέχη του πνευματικού κόσμου της Νάξου. Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τον Ιάκωβο Καμπανέλη, τον Πρόεδρο της Ο.ΝΑ.Σ. Κ. Κορποντίνη, καθηγητές Πανεπιστημίου, τη Δημοτική Σύμβουλο Καλλιθέας Ειρήνη Μουστάκη, το Δημοτικό Σύμβουλο Παλ. Φαλήρου Γ. Καραμαρούδη και Δημοτικούς Συμβούλους των δύο Δήμων της Νάξου. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής την εκδήλωση παρακολούθησαν μέσω video-wall και από τις αίθουσες της «Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη», ενώ την έκθεση ντοκουμέντων Καζαντζάκη επισκέφτηκαν 4.380 άτομα. Με την εκδήλωση αυτή έγιναν στην ουσία και τα εγκαίνια της νέας αίθουσας διαλέξεων του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στο Φιλώτι, για την οποία ο Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε τον κ. Γιώργο Ανωμερίτη για την ενεργό συμμετοχή του στη διαμόρφωσή της.

Προηγούμενο άρθρο
Χειμερινές εκδηλώσεις(1/11/07)
Επόμενο άρθρο
Εκδήλωση Καζαντζάκη

Η χειροθεσία του Γιώργου Ανωμερίτη Χίος 15/9/15 (Βίντεο)

Κλικ εδώ για να δείτε το Βίντεο

Δύο νέες εκδόσεις της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη από τα παιδιά Α', Β' και Γ' τάξης του Δημοτικού σχολείου Φιλωτίου Νάξου!

Κλικ στις εικόνες

Η Γοργόνα της Νάξου

Δείτε το εδώ το ηλεκτρονικό βιβλίο

Παραμυθομαγειρέματα

Δείτε το εδώ το ηλεκτρονικό βιβλίο

Αφίσες εκδηλώσεων

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 4 επισκέπτες και 0 μέλη.