Αρχική Ανακοίνωση Ανακοίνωση Τύπου (29/5/07)

Ανακοίνωση Τύπου (29/5/07)

 

29 Μαΐου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΥΠΟΥ

          Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της Λέσχης Ανάγνωσης, ο οποίος οργανώθηκε από τη "Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη" του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στο Φιλώτι, με την αυτοπρόσωπη παρουσία της συγγραφέως Ιωάννας Καρυστιάνη, της οποίας το βιβλίο "ΣΟΥΕΛ" (εκδόσεις Καστανιώτη) επεξεργάσθηκαν επί δίμηνο τα 21 μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης.

            Η κ. Ιωάννα Καρυστιάνη, αφού εισηγήθηκε με απλά και κατανοητά λόγια θέματα σύγχρονης λογοτεχνίας και για τους χαρακτήρες του βιβλίου της, συζήτησε και απάντησε στις ερωτήσεις των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης επί 2 1/2 ώρες. Όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές, η συζήτηση ενός βιβλίου που διαβάζεις, με τον ίδιο το δημιουργό του, αποτελεί μοναδική εμπειρία, γι΄ αυτό για πολλούς η λογοτεχνική βραδιά στο Φιλώτι θα μείνει αξέχαστη, αφού αποτελεί μοναδικό γεγονός για κάθε αναγνώστη, η μέθεξη της "συν-ανάγνωσης" με τον ίδιο το συγγραφέα.

            Στην κ. Καρυστιάνη απευθύνθηκαν 32 ερωτήσεις και τοποθετήσεις, στις οποίες με αμεσότητα και αυθορμητισμό σχολίασε. Αξίζει να σημειωθεί, όπως υπογραμμίζει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ότι η Λέσχη Ανάγνωσης στο Φιλώτι, αποτελεί την πρώτη Λέσχη σε κωμόπολη της περιφερειακής Ελλάδας, αφού όλες οι Λέσχες έχουν μέχρι σήμερα οργανωθεί μόνο σε μεγάλα αστικά κέντρα.

            Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, όπου στεγάζεται η "Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη", ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου ΣΦΝ κ. Γιώργου Μουστάκη, εισήγηση της συντονίστριας φιλολόγου κ. Μαρίας Γρατσία και τοποθετήσεις των μελών της Λέσχης, καθώς και ορισμένων βιβλιοφίλων, οι οποίοι με ενδιαφέρον παρακολούθησαν τη συζήτηση.

            Η Λέσχη Ανάγνωσης θα ανακοινώσει το νέο κύκλο ανάγνωσης βιβλίου, στην επόμενη συνεδρίαση της διαχειριστικής επιτροπής της "Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη", καθώς και δύο νέες σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις (για Νίκο Καζαντζάκη και Γιώργο Σεφέρη) στους επόμενους μήνες.

Όπως, τέλος, δήλωσε και ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης "ένα σημαντικό βήμα πολιτισμού έκανε το ξεκίνημά του· ζήσαμε στο Φιλώτι μια μοναδική εμπειρία. Ο ΣΦΝ, του οποίου τμήμα πολιτιστικής δραστηριότητας αποτελεί η Βιβλιοθήκη, έναν και μόνο σκοπό έχει: να προωθήσει το βιβλίο και το διάβασμα (γιαυτό η Βιβλιοθήκη είναι δανειστική) και να δημιουργεί πολιτιστικά δρώμενα για τους μόνιμους κατοίκους και όχι τα καλοκαίρια για τους επισκέπτες. Τα επόμενα βήματα θα είναι ενδιαφέροντα, θα προσκαλέσουμε στο Φιλώτι σημαντικούς και ξεχωριστούς ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης".

Στην εκδήλωση, παρότι αυτή διεξήχθη στον "κλειστό" κύκλο, των μελών της Λέσχης, παραβρέθηκαν ο Φιλωτίτης βουλευτής και πρ. Υπουργός κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ιδρυτής και χορηγός της Βιβλιοθήκης του ΣΦΝ, ο Δήμαρχος Δρυμαλίας κ. Ιωάννης Μπαρδάνης, ο πρ. Δήμαρχος κ. Ν. Βασιλάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Μανιός τα μέλη του ΣΦΝ κ.κ. Γρηγόρης Βασιλάκης και Βασίλης Γρατσίας και φυσικά ο σύζυγος της κ. Ιωάννας  Καρυστιάνη γνωστός σκηνοθέτης του Κινηματογράφου κ. Παντελής Βούλγαρης (ταινίες Τζίμης ο Τίγρης, η φανέλα με το 9, Πέτρινα Χρόνια, Χάπυ-Έντ, η διεθνής επιτυχία του "Νύφες" παραγωγής Σκορτσέζε), του οποίου η αποκάλυψη ότι κατάγεται από μητέρα Ναξιώτισσα (οικογένεια Γκούφα), ενθουσίασε όλους τους ναξιώτες κινηματογραφόφιλους και όχι μόνο.

Η Ιωάννα Καρυστιάνη και ο Παντελής Βούλγαρης εξέφρασαν τη μεγάλη ικανοποίησή τους για την εκδήλωση και τη φιλοξενία. Η Ιωάννα Καρυστιάνη δέχθηκε και θα παραβρεθεί σε συνεργασία με τη "Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη", σε έναν κύκλο λογοτεχνικών ομιλιών για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου στο Φιλώτι, κατά τη διάρκεια του επόμενου χειμώνα.

Η χειροθεσία του Γιώργου Ανωμερίτη Χίος 15/9/15 (Βίντεο)

Κλικ εδώ για να δείτε το Βίντεο

Δύο νέες εκδόσεις της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη από τα παιδιά Α', Β' και Γ' τάξης του Δημοτικού σχολείου Φιλωτίου Νάξου!

Κλικ στις εικόνες

Η Γοργόνα της Νάξου


Δείτε το εδώ το ηλεκτρονικό βιβλίο

Παραμυθομαγειρέματα


Δείτε το εδώ το ηλεκτρονικό βιβλίο

Αφίσες εκδηλώσεων

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 6 επισκέπτες και 0 μέλη.